Mahlep, Prunus mahaleb ağacının tohumlarından elde edilen, eşsiz bir aromaya sahip baharattır. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfaklarında yaygın olarak kullanılan mahlep, tatlı ve tuzlu birçok tarifte kendine yer bulur.
Mahlep, özellikle unlu mamullerde, tatlılarda ve bazı et yemeklerinde kullanılabilir. Ekmek hamuruna ekleyerek farklı bir aroma katabilir, kurabiyelerde veya keklerde kullanarak lezzetini artırabilirsiniz.
Mahlebi serin ve kuru bir yerde, hava geçirmeyen bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Doğru saklama koşulları ile aroması uzun süre muhafaza edilir.
Mahlep ile yemeklerinize ve tatlılarınıza yeni bir boyut kazandırın. Doğal lezzeti ile damaklarınızı şenlendirin!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.